Hem

Citat 1

”Erik Dahl har i olika musik- och scenkonstprojekt visat en bredd och fantastisk förmåga att förena olika traditioner i ett personligt tonspråk som rör sig mellan folkmusik, improvisation och elektronica. Det smakfullt melodiska är alltid framträdande, liksom det avskalade och detaljrika. Som musiker behärskar Erik Dahl ett flertal instrument och han använder kreativt både sitt eget och sina medmusikers hantverk. Resultatet blir en originell och gedigen högkvalitativ musik som når en stor publikskara i alla åldrar i Göteborg och Västsverige.”
– Motivering, Göteborgs Stad Kulturstipendium 2017

Uruppförande av Gethenian Suite

Nu på lördag den 24e mars blir det uruppförande för mitt stycke Gethenian Suite på Kronhuset i Göteborg. Det är en timmes musik inspirerad av Ursula Le Guins roman Left Hand of Darkness. I gränslandet mellan kammarmusik, jazz och rymdpop. Det blir en storslagen konsert med projiceringar, kostym, ljus, introduktion av boken. Kort sagt, det blir kul! Tiden för konserten är 20.00

För biljetter: svalkarecords.com/biljett

 

Gethenian Suite – Teaser

Vem är kompositören Erik Dahl?

Jag kombinerar olika traditioner till en egen sammansmältning. Starka melodiska inslag förenas med rika klanger, ofta med ett utökat formspråk. Svensk folkmusik har varit centralt sedan 2009. Jag har också bakgrund i klassiskt, jazz, pop och kubansk dansmusik.

Jag gillar när musik är stämningsskapande, balanserande mellan skevt och vackert, melodisk,
överraskande, ljudmässigt intressant, effektiv, välgjord.
 Det är kvaliteter som jag strävar efter.

Några influenser som format mitt skrivande:
Charles Mingus, Ennio Morricone, John Zorn, Jane Ira Bloom, Benjamin Britten, Björk

Citat 2

”kompositören Erik Dahl […] har många strängar på sin lyra. Han kan dansa också, och hans musik är kongenial med historiens stämningar, Dahl understyrker och leder framåt.”
Lis Hellström, Göteborgsposten 110712 – Recension av Alice i Underlandet